Wij zijn NRIT
Login

Dossiers

Duurzaam uitgaand toerisme

Bronbeschrijving

Titel
Watch - combating sexual exploitation of children in travel and tourism: a historic commitment from the Accorhotels group
Datum publicatie
2016
Auteur
ACCORHOTELS en ECPAT International
Korte samenvatting
Met meer dan 170 miljoen klanten elk jaar in de meer dan 3800 hotels in 90 landen is AccorHotels er alles aan gelegen om alle vormen van seksueel misbruik van kinderen die zich in haar hotels zouden kunnen voordoen te bestrijden, en dit is het doel van het programma WATCH, We Act Together for CHildren Het wordt geïmplementeerd via het 'PLANET 21'-programma, de duurzame ontwikkelingsstrategie van haar hotels (inclusief dochterondernemingen, hotels in beheer en franchisehotels).
Trefwoorden
Samenvatting
Seksuele uitbuiting van kinderen in reizen en toerisme is een cruciaal probleem voor een internationale hotelgroep als AccorHotels. Met meer dan 170 miljoen klanten elk jaar in de meer dan 3800 hotels in 90 landen is AccorHotels er alles aan gelegen om alle vormen van seksueel misbruik van kinderen die zich in haar hotels zouden kunnen voordoen te bestrijden, en dit is het doel van het programma WATCH, We Act Together for CHildren (https://group.accor.com/en/commitment/planet-21/communities). Deze lange termijn inzet voor de bescherming van kinderen komt voort uit de morele verantwoordelijkheid die volgens de organisatie verbonden is met haar werk als hotelonderneming daarnaast beperkt deze aanpak juridische en operationele risico's en reputatierisico’s. De bescherming van kinderen tegen seksueel misbruik in reizen en toerisme maakt deel uit van het Ethics and Corporate Social Responsibility Charter (2020) van de AccorHotels Groep (https://group.accor.com/en/group/our-commitments/accor-ethics-and-compliance), goedgekeurd door haar bestuursvoorzitter en CEO en gedistribueerd op alle niveaus binnen de organisatie en aan AccorHotels-partners. Het wordt geïmplementeerd via het 'PLANET 21'-programma, de duurzame ontwikkelingsstrategie van AccorHotels. Tegen 2020 wilde de Groep dat 100 procent van haar hotels (inclusief dochterondernemingen, hotels in beheer en franchisehotels) zich inzetten voor de bestrijding van seksueel misbruik van kinderen (vergeleken met 88 procent in 2015). De inzet van AccorHotels om de seksuele uitbuiting van kinderen te bestrijden, verandert voortdurend. Ontwikkeld aan het begin van de jaren 2000 door general managers van hotels in Zuidoost-Azië die direct geconfronteerd werden met het toenemende kindersekstoerisme, heeft de Groep haar inzet geleidelijk uitgebreid over de wereld. Over een periode van meer dan 10 jaar heeft de Groep een steeds beter begrip gekregen van de lokale contexten en is beter geworden in het bedenken van effectieve maatregelen om het probleem aan te pakken. Bewustwording van de wereldwijde omvang van seksuele uitbuiting van kinderen in de reis- en toerismesector en het groeiende gevaar hiervan voor lokale gemeenschappen in de landen waarin de Groep actief is, heeft ertoe geleid dat AccorHotels zijn inzet zichtbaarder maakte door de lancering van het WATCH programma in 2014.
Mediatype
Expert paper
Uitgever
ECPAT International

Gerelateerde thema's

1998 - Heden
Gedragscode voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting